Så kan Danmark nå VM 2022

Imorgon fredag inleds oktober månads VM-kval för de europeiska fotbollslandslagen. Totalt kommer 50 matcher spelas under den här samlingen, där det svenska landslaget har hemmamatcher mot Kosovo och Grekland framför sig. Segrar i dessa möten skulle ge laget en stark position i tabellen inför de avslutande matcherna i november, där bortamatch mot Spanien avrundar hela VM-kvalet.

Nu när det endast är ett fåtal matcher kvar att spela brukar det dra ihop sig i grupperna och resultaten i mötena blir allt viktigare. Utifrån de aktuella tabellställningarna så är det ett lag som redan nu kan bli det första laget klara för fotbolls VM 2022.

Det är det danska fotbollslandslaget som det handlar om. Laget har gått som tåget genom kvalificeringen och fått med sig sex raka segrar och ett poängförsprång på sju pinnar mot grupptvåan Skottland. Nu i oktober har man matcher mot Moldavien och Österrike framför sig och om man lyckas vinna dessa har man dragit iväg tillräckligt för att inte kunna bli passerade.

Danmark har tidigare deltagit i fem världsmästerskap, där man som längst tagit sig till kvartsfinal. I sommarens EM hamnade laget snabbt i fokus i och med tragedin där Christian Eriksen föll ihop på planen i lagets möte med Finland. Med hemmapublikens stöd gick laget hela vägen till semifinal där man slogs ut av England på övertid. Oddsen att laget nu skulle nå ett nytt mästerskap är relativt höga, då de väntande motståndarna befinner sig i tabellens nedre del.

Om du skulle vilja följa det danska landslaget i fotbolls VM kan du följa hela mästerskapet på den danska VM-sajten fodbold-vm.com. Här hittar du all information om mästerskapet som förhoppningsvis kommer lysa upp vintermörkret för världens alla fotbollsfans.Leave a Reply