Världsmästerskap redan under 2021

VM-kvalen för såväl damerna och herrarna är nu igång inför de kommande världsmästerskapen i fotboll. Förhoppningsvis kan vi få se de svenska landslagen i såväl herrarnas VM 2022 som damernas VM 2023. Men för att detta ska bli verklighet krävs det att lagen fortsätter prestera på topp.

Orkar du inte vänta ända till nästa år för att följa Sverige i ett världsmästerskap finns det en mängd andra turneringar som äger rum inom en närmare framtid. I och med att världen börjar återgå till det normala börjar även sportvärlden ta igen de tidigare inställda mästerskapen som skulle ha spelats under 2020.

Ett exempel på detta är VM i innebandy, som skulle ha arrangerats i december förra året. Nu kommer istället turneringen gå av stapeln mellan 3-11 december i år och då på finsk mark.

Vanligtvis spelas herrarnas VM på jämna årtal och damernas VM på ojämna, vilket innebär att även damernas VM hålls i år. Bara dagar innan herrarnas turnering drar igång kommer de bästa damlandslagen i världen göra upp om titeln på svensk mark. I Uppsala kommer matcherna i damernas innebandy VM 2021 spelas mellan 27 november och 5 december. Både Sveriges damer och herrar har historiskt sett gjort mycket bra ifrån sig i mästerskapet och vi kan nästan på förhand räkna med nya medaljer.

Världsmästerskapet i bandy på is skulle även det ha avgjorts i år, men flyttas nu ytterligare ett år. Vanligtvis spelas mästerskapet varje år för herrarna, men nu blir alltså både 2020 och 2021 utan något VM.Leave a Reply