Första laget klart för VM 2022

Under gårdagen kunde det första landslaget se sig klara för det stundande världsmästerskapet i fotboll. Det är Tyskland som nu kan göra sig redo för att resa till Qatar nästa vinter.

På bortaplan kunde laget sopa mattan med Liechtenstein och på så sätt säkra sin topp-placering i kvalgrupp J. Målskyttet inleddes i den femtionde minuten då Kai Lukas Havertz spräckte nollan. Totalt fyra bollar hamnade i motståndarnas mål under mötet, där Timo Werner låg bakom två av dessa.

Trots avancemanget fortskrider Tysklands spel i VM-kvalet, där två matcher i november återstår. Så kommer man först ta emot grupp-jumbon Liechtenstein på hemmaplan, följt av en bortamatch mot Armenien.

Detta blir tjugonde gången som vi får se Tyskland i ett världsmästerskap i fotboll. Enda gången som man missade VM var vid den första upplaga 1930 då man själva valde att inte delta, samt 1950 då man förbjöds att medverka efter andra världskriget. På den tyska VM-sajten Wm-fussball.com kommer du kunna följa lagets resa i det stundande världsmästerskapet.