Sista lagen klara för fotbolls VM 2022

Under de senaste dagarna har de sista pusselbitarna lagts inför vinterns Världsmästerskap i fotboll. Detta då de tre sista platserna i turneringen har fyllt med tre förväntansfulla landslag.

Från början skulle den europeiska kvalificeringen vara klar redan i mars månad, men på grund av kriget i Ukraina fick matcherna i playoff-grupp A skjutas fram. Sedan tidigare stod det klart att Wales avancerat till playoff-finalen, men den 1 juni var det dags att få fram deras motståndare. Här var det Skottland som tog emot Ukraina i en kamp som det krigs-drabbade laget kunde vinna med 3-1. Laget fick därmed ta sig till Wales för en direkt avgörande match fyra dagar senare. Här var hemmanationen strået vassare och gick vinnande ur mötet med 1-0.

I det interkontinentala kvalet som spelades den 13 och 14 juni var det Australien och Costa Rica som lyckades knipa de två allra sista platserna. Australien tog sig till matchen genom att först ha besegrat Förenade Arabemiraten i den sista asiatiska kvalomgången, där de ställdes mot Peru. Matchen blev mållös och fick slutligen avgöras på straffar.

Här var Australien snäppet starkare då Awer Mabil satte den sjätte straffen. När det sedan var motståndarnas tur så storstilade Andrew Redmayne, Australiens andremålvakt som plockades in i matchen specifikt för straffläggningen. När han räddade skottet från Alex Valera var saken klar.

Costa Rica fick i sin tur göra upp mot Nya Zeeland, vinnaren av den Oceaniska kvalturneringen som arrangerades under våren. Matchens första, och enda, mål kok tre minuter in i mötet när Joel Campbell lyckades ta sitt lag sitt lag till världsmästerskapet.

När de sista lagen nu är klara innebär det även att grupperna är kompletta. Såhär ser de slutliga VM-grupperna ut:

Grupp A: Qatar, Ecuador, Senegal och Nederländerna
Grupp B: England, Iran, USA och Wales
Grupp C: Argentina, Saudiarabien, Mexiko och Polen
Grupp D: Frankrike, Australien, Danmark och Tunisien
Grupp E: Spanien, Costa Rica, Tyskland och Japan
Grupp F: Belgien, Kanada, Marocko och Kroatien
Grupp G: Brasilien, Serbien, Schweiz och Kamerun
Grupp H: Portugal, Ghana, Uruguay och Sydkorea