Sverige föll på mållinjen

Efter Sveriges två play-off matcher mot det starka motståndet Portugal stod det klart att Sverige föll på mållinjen och missar VM 2014 i Brasilien. Efter det första mötet på bortaplan stor det 1-0 till Brasilien tack vare en nick in i mål gjord av Ronaldo i den 82:a minuten. Ett mål för Sverige i denna match hade gett ett övertag, då mål på bortaplan är mer värdefulla än mål på hemmaplan i play off-sammanhang.

Den andra matchen som spelades på Friends Arena var den stora och viktiga matchen där allting skulle avgöra. För att vinna dubbelmötet var Sverige tvungna att vinna hemmamatchen med en målskillnad på minst 2 mål och det såg ett tag ut som att det skulle kunna vara möjligt. Portugal stod för matchens första mål, men efter ett tag kom det svenska laget igen och kvitterade. Bara minuter efter detta fick man chansen igen tack vare en frispark som Zlatan sköt rakt in i mål och förbi det portugisiska försvaret. Här väcktes det ett hopp hos många svenska fotbollsälskare och man kunde här se en möjlighet att ta sig hela vägen.

Dock förstördes den drömmen efter endast ett par minuter då Ronaldo satte sitt andra mål för matchen och jämnade ut resultatet till 2-2. Han avslutade sedan sin målparad med ytterligare ett mål innan matchen tog slut och play-off resultatat blev då 4-2 till Portugal.

Fast att det känns surt att Sverige inte kommer att delta i sommarens fotbollsfest får vi se fram emot ett spännande mästerskap som vi kommer kunna följa via SVT och TV4. I nästa vecka lottas grupperna och man kan då börja få en känsla för vilka lag som har en chans att ta sig hela vägen.