Ishockeyns landslag samlas för VM-spel

Om lite mer än en månad, närmare bestämt den 21 maj går världsmästerskapet i ishockey av stapeln i lettiska huvudstaden Riga. Sveriges landslag är ett av de 16 lagen som medverkar och gör upp om den nya mästartiteln. Det har nu gått drygt två år sedan den senaste upplagan spelades och Finland går in i turneringen som regerande mästare. Upplagan som skulle ha spelats i fjol fick av förklarliga skäl ställas in och alla lag är nu mer sugna på spel än någonsin.

Fram tills att mästerskapet börjar har Tre Kronor en mängd olika landskamper inplanerade i schemat, där vi förhoppningsvis kan få se den kommande VM-truppen formas. Först ut är landskamper med de andra nordiska landslagen Norge, Danmark och Finland. Dessutom ska den sista EHT-turneringen spelas i Tjeckien i början av maj.

Huruvida vi kommer kunna se de stora namnen ifrån NHL eller KHL i mästerskapet återstår att se, då den Nordamerikanska ligan inte har avslutats när VM spelas. Vanligtvis brukar Stanley Cup vara igång vid det läget, men den senarelagda säsongen gör att slutspelet inte drar igång förrän i mitten av juni. Dessutom måste man ta hänsyn till de olika karantän- och inresereglar som finns.