Rekordstart för Stryktipset

I lördags blev det rekordhög omsättning för Stryktipsets höststart med hela 22,8 miljoner kronor. Senast höstsäsongen inleddes med en lika hög omsättning var 1987 och då bestod kupongen bara av svenska matcher.

Inte sedan 1987 har Stryktipset omsatt så mycket i höststarten som i lördags, för 14 år sedan var omsättningen 22,9 miljoner kronor och då med enbart svenska matcher på kupongen.

– Det här är förstås ett kvitto på att Stryktipset är ett av våra allra mest folkkära spel, säger Patrik Furuhagen, varumärkeschef Tipsen hos Svenska Spel. Det är extra roligt att svenskarna samlas i Hela Sveriges Fotbollsklubb och Stryktipset på lördagarna igen, menar han.

Anledningen till att omsättningen blev så hög tror man är en kombination av att kupongen hade 9,5 miljoner kronor i jackpot samt att det var lönehelg som bidrog till det stora spelintresset. Svenska Spel har även en garanti för en ensam vinnare på 20 miljoner kronor som ännu inte gått ut, något som också kan vara en bidragande orsak till den stora omsättningen.

– Historiskt har vi ensamma vinnare 3-4 gånger per år, säger Lennart Nilsson, strateg och affärsutvecklare för Svenska Spels sportspel. Han berättar att man kan räkna på sannolikheten för att någon ska få tretton rätt på många sätt och att det är flera faktorer som spelar in i analysen, allt från vilka matcher som finns på kupongen till hur stor omsättningen är.

I lördags var det ensamma vinnare ett flertal gånger när Norwich hade oavgjort borta mot Chelsea. Hemmalaget gjorde sen två mål och efter ytterligare mål på kupongen slutade omgången med 14 vinnare med 13 rätt, vardera fick dem över 760 000 kronor. Den kommande veckan tippas bli en riktig utmanare för spelarna och mycket talar för att 13 rätt ger mer än lördagens rad.

– Det är en minst sagt svårlöst kupong som väntar på lördag så det skulle inte förvåna om vi följde upp förra veckans höga omsättning med att få dela ut 20-miljonersgarantin. Det skulle i så fall bli den 36:e stryktipsmiljonären sen vi höjde återbetalningen, avslutar Patrik.