Zlatan blev vår frälsare

Zlatan avgjorde matchen i sista sekunden och Sveriges dröm om VM i Sydafrika är fortfarande vid liv.

Sverige fick en smakstart då Mellberg i  8:e minuten ”språngnickade” in ledningsmålet. Halvleken fortsatte med att Sverige skapade några målchanser utan att få till avsluten. Ungern rullade boll, men var inget hot för Sverige.

I andra halvlek skapar Sverige många bra chanser, men dessa hamnar i stolpem, ribban och strax utanför. Zlatan ser piggare ut är på väg in i matchen efter att varit nästan osynlig i 60 minuter. Matchen styr Sverige och ser ut att gå mot en stabil seger.

Ungrarna anfaller och skapar lite oreda i det svenska försvaret. I den 79:e blåser domaren en högst tveksam straff då Rasmus Elm går ”krockar” med en ungersk spelare. Szabolcs Huszti reducerar till 1-1.

Sekunderna tickar iväg och ett stressat Sverige lyckas inte få till något spel utan ”slänger” iväg bollarna. Fjärdedomaren visar att det är 3 minuters tilläggstid.

Klockan står nu på  92.58 släpper Elm passning till Zlatan som frälser hela fotbollsverige genom sitt mål i sista sekund.

– Jag försöker och försöker… Förra gången var det snyggare men det viktiga är att den går in, sade Zlatan Ibrahimovic.
– Vi skulle bara vinna matchen, när dom fick 1-1 kände vi bara att vi skulle sätta ett till.