Uruguay & Mexiko vidare

Uruguay och Mexiko är båda vidare till åttondelsfinal efter att deras match slutat med seger för Uruguay med 1-0.

Efter första halvlek då Uruguay tog ledning med 1-0 och Sydafrika presterat bra och tagit ledningen med 2-0 mot Frankrike så tändes ett hopp om att hemmanationen skulle kunna avancera. För att detta skulle kunna bli av krävdes fler mål av Sydafrika alternativt fler av Uruguay.

Tyvärr var Uruguay inte lika hungriga i andra halvlek, utan försvarade sig mest, samtidigt som Frankrike reducerade till 2-1 och chansen gled nu ur Sydafrikas händerna.

Det är beklagligt att värdlandet inte kunde ta sig vidare från gruppspelet, men Uruguay och Mexiko var båda värda att avancera till åttondelsfinalen.