Turkiet gjorde det osannolika igen

För tredje gången den här turneringen kom Turkiet tillbaka från ett hopplöst underläge och vände till seger. Nu väntar Tysklad i semifinalen.

Turkiet – Kroatien 1-1, 4-2 efter straffar
Kroatien var stora favoriter inför matchen och var också det klart bättre laget under den ordinarie matchtiden. Även om spelet inte var bländande radade de upp farliga målchanser, framförallt under den andra halvleken. Turkiet höll dock undan och ordnade förlängning. Väl där såg det ut som Turkiet fått nya krafter för då var det turkarna som tryckte på.

Med en minut kvar av tilläggstiden slog sedan Kroatien till. Turkiets målvakt Rusto Recber kom på mellanhand och bollen hamnade till slut hos Ivan Klasninc framför mål som enkelt kunde vricka in 1-0. Vilt segerjubel utbröt på planen där även tränaren Slaven Bilic deltog. Det fanns dock ett problem. Matchen var inte slut, och motståndet hette Turkiet. Och dem kan man aldrig räkna ut i detta EM. Med matchens sista spark kvitterade Semih Senturk sedan han snappat upp en långboll som slogs då de kroatiska spelarna sprungit offside.

De kroatiska spelarna såg knäckta ut när straffläggningen tog vid, och Luka Modric inledde med att skjuta utanför. Detsamma gjorde Ivan Rakitic, medan Turkiet satte sina straffar. När sedan Rustu Recber räddade Mladen Petrics straff var saken klar. Turkiet hade gjort en ny osannolik vändning och var klart för semifinal där Tyskland väntar.