Sveriges VM-kvalmatch mot Frankrike

Olivier Giroud har varit mestadels bänkad under säsongen när hans Arsenal har spelat. Det har varit en av hans sämsta säsonger i karriären. Men i början på våren fick han chansen av Arsene Wenger och som han tog den! Han radade upp mål efter mål och var snart återigen ordinarie i Wengers Arsenal.

Girouds målform fortsatte även i landslaget där han bland annat gjorde ett hattrick i en träningsmatch innan Frankrike skulle möta Sverige. Hans målform höll i sig även mot Sverige. När Giroud sköt in ett drömmål, ett sagolikt volleyskott i slutet på första halvlek mot Sverige, var det inte många som trodde att Sverige ens skulle ta en poäng i den matchen. Men ett hopp tändes när Jimmy Durmaz kvitterade strax innan första halvlek var slut. Frankrike fortsatte pressa i andra halvlek, men efter en dundertabbe av Frankrikes målvakt Lloris i matchens absoluta sista minut, satte Toivonen 2-1 från mittplan i en tom målbur. Matchen slutade 2-1.