Sveriges storkross mot England

I förra veckan spelade det svenska landslaget en vänskapsmatch mot England på nybyggda Friends Arena. Matchen blev officiellt den första på arenan som kvällen till ära var fylld med 50 000 förväntansfulla åskådare. Efter att första halvlek var avklarad hade England ett övertag med 2-1, men däremot var det svenske Zlatan Ibrahimovic som lyckades med bragden att 20 minuter in i matchen göra det första målet på arenan någonsin. Detta var dock inte den enda bragd han gjorde under matchen.

Under andra halvlek brände han i den 77:e minuten ännu ett mål och fick i den 84:e till sin tredje hattrick i karriären. I den 90:e minuten kom dock målet som många idag anser vara århundradets mål. Ibra lyckades med att göra en bicykleta på ungefär 25 meters avstånd vilket får bollen att bli chanslös för Joe Hart i mål att stoppa. Målet har under veckan blivit hyllat världen över och expertkommentatorn Stan Collymore kallade målet ”det galnaste han någonsin sett på en fotbollsplan”. Matchen slutar med 4-2 till Sverige och publiken var i total extas. Trots att matchen endast var en vänskapsmatch lyckades Sverige verkligen visa vart skåpet ska stå och att de kan komma att bli ett farligt motstånd i det pågående VM-kvalet.

Under åren som gått så har Sverige i majoriteten av mötena mot England tagit hem segern. Därför kan det vara ett ganska så säkert kort att satsa pengar på Sverige nästa gång de möter England i fotboll.