Sveriges framtid i VM 2014

Nu kommer det att dröja ända till i mars månad innan Sverige får spela fler matcher i VM-kvalet. Totalt kommer laget att spela tio matcher och hittills har man klarat av tre av dessa. Ur dessa kom man med sammanlagt 7 ihop-jobbade poäng tack vare vinster mot Kazakstan och Färöarna och en rysare mot Tyskland som slutade oavgjort.

Efter både matchen mot Tyskland där man till en början låg långt efter och till slut kunde komma ifatt och få ett slutresultat på 4-4 och den senaste matchen mot England tycker jag att svenska landslaget tydligt har visat att de verkligen har det som krävs för att ta sig till VM. Förhoppningsvis gör de inte några större missar under de matcher som är kvar att spela och förhoppningsvis kan man ta hem framtida matcher med större målmarginaler, då dessa siffror kan vara bra att ha i slutändan när det gäller att gå vidare till slutspelet. Den sista matchen i kvalet spelas i oktober nästa år och det är först då som vi kan se om Sverige går vidare till VM eller ej. Antingen går man vidare som gruppvinnare, bästa grupptvåa eller så får man tillsammans med övriga grupptvåor spela play-off för att se om man tar sig till VM eller ej. För att Sverige iallafall komma komma såhär långt, det tror jag stenhårt på!

Medan du väntar på att kvalet ska dra igång igen så kan du alltid sysselsätta sig med andra aktiviteter så länge. Till exempel kan du delta i en pokerturnering eller kanske träna på dina egna fotbollskunskaper!