Sverige spelar vidare i kvaler

Under de senaste dagarna har det varit mycket fotboll för Sverige. Under denna vm-kvalsomgång har det svenska landslaget hunnit med att spela två matcher på bortaplan. Allt började med ett möte med Färöarna i fredags. Många hade räknat med en solklar vinst i denna match, men den dröjde innan man kunde räkna hem segern.

I den indelande halvleken var det inget av lagen som lyckades sätta bollen i mål men bägge lag fick ett par chanser till det. När lagen kom åter på plan hände det dock lite mer saker. Det hela inleddes med att Färöarnas spelare Baldvinsson satte bollen i Isakssons högra hörn. Detta lockade Hamrén till att styra om i uppställningen och in åkte Anders Svensson och Kacaniklic på plan. Detta gjorde utdelning då dessa herrar med lite hjälp från Ibrahimovic kunde spräcka den svenska nollan. Tio minuter senare får Zlatan till ett halvbra skott på mål som går under målvakten. Ibra trycker dock på och lyckas i sista stund ta sig förbi försvaret och skjuta in bollen i mål. Matchen slutade alltså med 2-1 till Sverige och ytterligare 3 poäng inhämtade.

På tisdagen var det istället dags för en betydligt tuffare motstånd, där det inte var många som hade räknat med det avslut som blev. Redan efter 15 minuter spelad tid hade Tyskland ett övertag på Olympiastadion i Berlin efter att Miroslav Klose satt bollen i mål två gånger. Mot slutet av första halvlek lyckades tyskarna åter igen med att göra mål tack vare mittbacken Mertesacker. Detta resultat vid halvlek oroade de flesta och många hade räknat med att man skulle gå ut denna match utan några poäng alls.

Det första som skedde i andra halvlek var att Hamrén precis om i förra matchen valde att göra ett byta vilket gjorde att Kim Källström och Alexander Kacaniklic fick äntra plan. Sverige fick igång ett spel där de lyckades hålla i bollen och kunde pressa upp den alltmer mot Tysklands planhalva. Dock kom bakslaget efter 56 minuter då Müller i en kontring hjälpte Özil att sätta ytterligare ett mål. Ett övertag med 4-0 gjorde att det såg ännu mörkare ut för de gulblå spelarna och supportrarna.

Dock var det här det började hända saker i det svenska laget på riktigt. I den 62:a minuten lyckas Zlatan nicka in bollen i mål och endast 2 minuter sätter Mikael Lustig bollen i mål ännu en gång. Siffrorna 4-2 fick alla att ljubla, men ännu var inte Sverige klara på plan. I den 76:e minuten får Elmander in bollen i mål med hjälp av Källström och Kacaniklic och 4-3 är ett faktum. Efter 3 minuter övertid står det klart att matchen slutat oavgjort efter att Rasmus Elm lyckades sätta in det sista och väl behövda målet för Sverige. detta var Sveriges tuffaste match på länge och troligen en match som kommer att gå till historien.

Så för att sammanfatta så tog Sverige med sig sammanlagt 4 poäng under denna händelserika kvalomgång.