Samba samba, trodde vi alla

Brasilien gled enkelt igenom holländska backlinjen och gjorde mål. Nej, det blev bortdömd på grund av offside!

Några minuter senare fick Robinho chansen och gjorde 1-0 till Brasilien. Men det var bud på både 2-0 & 3-0 innan halvleken var slut. Det var sambafotboll för hela slanten. Holland hade knappt något att säga till om i första halvlek.

I början av andra halvlek så var det mer balans lagen emellan, ingen tydlig dominans från start.  I 53:e minuten lägger Sneijder en långboll som sedan blir ett självmål och det var nu kvitterat. Förvånade var vi alla över detta då Holland knappt haft ett skott på mål.

Fyllda av energi från reduceringen började nu Holland ta för sig mer och i en hörnsituation kom sedan ledningsmålet för Holland, Sneijder nickade in 2-1.

Inte helt oväntat började Brasilien att pressa på för en kvittering. Denna kom av sig i 73:e minuten då Melo, helt onödigt, stämplat Robben på benet och naturligtvis blev utvisad.

En smärre skräll, men Holland vann med 2-1 och kommer att spela semifinal mot vinnaren i matchen Uruguay – Ghana.