Ronaldo hoppas på spel i VM 2010

Ronaldo har varit i Sydafrika tidigare och hoppas på ännu en resa i VM sammanhang. Sist han var i Sydafrika var när hans karriär pekade uppåt utan synes slut och då han kallades för ”The Phenomenon”. Spelaren som har utsetts till världens bästa flera gånger är nu fast besluten att åka till Sydafrika för att spela i fotbolls-VM 2010. Oavsett skador väntar han på det mirakel som ska hjälpa honom upp på fötter igen.

Skadorna började redan för åtta år sedan när han spelade för Inter Milan. I en match skadade han sitt högra knä så pass illa att det befarades att han aldrig skulle kunna spela igen. Han trotsade de dåliga oddsen och lät sig inte hindras av de medicinska råd som avrådde honom från att spela och tog sig till VM. Helt otippat blev han också det årets skyttekung och var med och plockade hem Brasiliens femte VM-guld. Sportsbetting siterna visste inte till sig av glädje över denna otippade seger.

I februari i år vad det dags igen. I en match för AC Milan i en Serie A-match skadade han ett knä allvarligt igen, denna gång det vänstra. Återigen fick han höra att han kanske aldrig skulle kunna spela fotboll igen och därför väntar han nu på att ett mirakel ska ske även denna gång. Skulle han lyckas, trots att oddsen, tiden och hans ålder talar starkare emot honom denna gång, blir det hans femte gång han deltar i ett VM-slutspel. Det skulle även ge honom en chans att bättra på det målrekord han innehar för fotbolls-VM. Ett enastående rekord som innebär att han har gjort flest mål av alla spelare genom tiderna i VM sammanhang – 15 stycken än så länge.

Det är dock inte varje dag som det sker mirakel, och bortsett från Ronaldos två allvarliga knäskador har hans karriär sedan 2000 kantats av skador. Han har inte spelat sen i februari, men planerar nu en comeback på en välgörenhetsmatch den 17/11. Detta får ändå ses som ett framsteg med tanke på att det gått nio månader sedan den senaste matchen då ingen trodde att han skulle kunna spela på ett år.

Om det blir spel för Ronaldos del i VM återstår att se helt enkelt, men man ska nog inte räkna med det. Hans egen agent har påpekat att det gäller att ta ett steg i taget.

Bortsett från alla skador är Ronaldo en imponerande målgörare med 278 mål på 442 matcher för Cruzeiro, PSV Eindhoven, Barcelona, Inter Milan, Real Madrid och AC Milan. AC Milan sponsras av världens största bettingbolag online bwin men de har ännu inte satt några odds på om han kommer att spela i VM eller inte.

Vem kan glömma det som utspelade sig inför finalen i VM 1998 i matchen mot Frankrike där Brasilien var solklara favoriter till guldet, men där Ronaldo plötsligt blev helt utslagen timmarna före avspark i en oförklarlig sjukdom. Ronaldo lyckades ändå spela, men mer som en skugga av sitt riktiga jag, och fick nöja sig med att förlora guldet till Frankrike med 3-0.

Det återstår helt enkelt att se om ännu ett mirakel kommer att ske och om vi kommer att få se en ny VM-frilla á la Ronaldo som alla småkids vill ha.Tags: , , , ,

One Response to “Ronaldo hoppas på spel i VM 2010”

  1. carlos Says:

    tack

Leave a Reply