Nya Zeeland presterar & Italien underpresterar

Nya Zeeland chocköppnar i 7:e minuten genom att Shane Smeltz gör 1-0 för Nya zeeland på frispark. Dock borde ha offside ha dömts, men det svåra låg i att avgöra om det var en italienare eller nya zeeländare som var sista på bollen, vilket var extremt svårt för huvuddomaren samt linjemannen.

De Rossi blir lite dragen i tröjan och faller sedan väldigt lätt efter att han inte blir tröjdragen längre. Tröjdragningen i sig är tillräcklig för att få en straff, men borde inte De Rossi ha blivit varnad för filmning? Iaquinta sätter straffen säkert och kvitterar.

I andra halvlek skapar båda lagen chanser, men Nya Zeeland får oftast matchen dit de vill. Inkast & frisparkar för att störa Italiens rytm samtidigt som de är bäst på fasta situationer. Italien jobbar inte tillräckligt hårt för att kunna hantera detta och besegra Nya Zeeland, även fast de pressade på mer mot slutet.

Matchen slutar 1-1