Maukas – en sajt utan heder

Edit: Jag har blivit kontaktad av personerna bakom Maukas.se, inläggen är borttagna från deras sajt och saken är därmed helt utagerad.

Jag har precis lagt märke till att det finns en sajt som kopierar alla nyheter som läggs upp på VM-2010.se och den heter Maukas.se. Med stor sannolikhet kopierar de även från andra fotbollssajter, har du en sådan så kontrollera att de inte kopierar eran också.

Personerna bakom heter Tom Karlsson & Emil Olsson och borde kanske stämmas, eller vad säger ni besökare?

Kanske inte det bästa sättet att skapa ett förtroende för att kunna ragga kunder? Det verkar som om det är avsikten med deras hemsida i alla fall.Tags: , ,

12 Responses to “Maukas – en sajt utan heder”

 1. Johanna Says:

  Inte för att jag orkar läsa igenom inläggen och se för mig själv (jag litar på dig). Men det är verkligen irriterande när folk apar efter. Man kan försöka ta det som en komplimang så länge det inte är freeloading. De där grabbarna ska ju inte få kunder baserat på andras jobb… Sämst!

 2. Redaktionen Says:

  Nu var de snabba att plocka bort det senaste inlägget… men med tanke på att de säkert har mer än 30 av mina nyheter så har de en del att göra. Jag har dessutom tagit en massa screenshots så att jag har bevis även fast de skulle plocka bort alla.
  Anders VM-2010.se

 3. Nikke Lindqvist Says:

  Det här är intressant.

  Jag har en sajt som plockar in fotbollsnyheter från andra sajters RSS som en sorts mashup, men den länkar alla artiklar till källan, både från rubriklänken och från kommentarslänken och fungerar på så sätt snarare som en sorts feeder för dessa andra sajter.

  Skulle du, under dessa premisser, kunna tänka dig att samsas med andra fotbollssajter på http://fotbollseuropa.se/?

 4. Tom Says:

  Hej.

  Kan ni vara god och läsa igenom eran mail. Har mailat till er angående detta. :=

  Hälsningar Tom

 5. Redaktionen Says:

  Som nämnts ovan så är saken nu utagerad

 6. THE FREESTYLE CREW Says:

  JA NI E PINSAMMA MAUKAS!

 7. TFC Says:

  Stäm idioterna!

 8. Personlig assistent Says:

  Jag har inte varit med om samma sak men det måste kännas förjävligt. Du gör jobbet medan någon annan kanske utnyttjar det utan att ge dig något tillbaka. En ide kan vara att på något sätt stoppa genom teknikens under, måste finnas något program eller programeringsnutt som gör detta omöjligt för dem att stjäla.

 9. Personlig assistans Stockholm Says:

  Att stämma dem tar för lång tid och kostar enormt mycket pengar. Se istället till att fokusera på ditt och låt dem bli avslöjade på annat sätt. //Tobias

 10. Assistansersättning Says:

  Tycker du gjort en bra sak som varnar för dem på internet, kommer slå hårt på dem vid sökning på deras namn…

 11. Assistansersättning Says:

  Hej, det här är vanligt förekommande på internet. För att göra process av saken krävs att man vet att man får igen i form av skadestånd och att de personer alt bolag man stämmer har pengarna, annars är det meningslöst. Med vänlig hälsning, Johan

 12. Anhörigvårdare Says:

  Tänk dig för innan du stämmer någon, ofta blir slutresultatet att advokatkostnaderna är högre än ersättningen. En stämningsansökan kan du göra själv för 450 kr.

Leave a Reply