Grekland vinner pga rött kort?

Lagerbäck har haft stora förväntningar på sig i sin roll som förbundskapten, vinst i VM är det som gäller. Grekerna har hittills aldrig gjort mål i VM och om det ska finnas någon chans att gå vidare till slutspel så är det dags att leverera.

I matchminut 14 får Nigeria en frispark. Kalu Uche lägger bollen perfekt som går förbi alla kandidater till att 1-0 nigeria 15:e minuten frispark  gör det. Går förbi alla som möjligtvis nicka och målvakten blir helt överraskad och det blir 1-0 till Nigeria.

I den 33:e matchminuten får Kaita hjärnsläpp och måttar en spark mot grekisk spelare. Helt onödigt och naturligtvis rött kort, Nigeria spelar nu med 10 man.

Nu pressar Grekland på då de ser sin chans. Fantastik räddning av Enyeama, Nigerias målvakt på bra chans av Grekland. Men i den 44:e minuten får till och Enyeama se sig besegrad då Salpingidis kvitterar och det står nu 1-1.

Under andra halvlek får Enyeama göra flera mirakelräddning men ett litet misstag och Torosidis för 2-1 till Grekland. Grekerna fortsätter att skjuta mycket i jakten på att kunna avgöra matchen.

Nigerianerna kämpar väl för att försöka få till en kvittering utan framgång. Man kan fråga sig hur matchen skulle ha sett ut om Kaita inte skulle ha dragit på sig det röda kortet.

Lagerbäck är nu under ännu mer press, men det är ännu inte kört om Nigeria vinner sin match och Grekerna förlorar mot Argentina så är Nigeria vidare på bättre målskillnad.