Byggarbetet inför VM-2018 stoppas

Beslutet att Ryssland står som arrangör av VM-2018 har blivit ett kontroversiellt sådant. Landet har länge kritiserats för en utbredd rasism. Nu drabbas Ryssland av ytterligare problem inför turneringen. Byggarbetet av ett nytt stadium har kommit att stoppas. Då byggarbetsplanen redan ligger tre månader efter schemat, väcks nu frågor om Ryssland var det bästa valet för ett internationellt event på en sådan nivå.

Den ryska sportministern Vitaly Mutko gick nyligen ut med ett uttalande där han berättade att den påbörjade konstruktionen av en arena i staden Samara för tillfället har stoppats. Ett skäl till detta gavs inte. Arenan beräknades öppna under slutet av 2017, men på grund av flera förseningar under byggarbetet är det något som idag inte kan garanteras. Vidare berättade Mutko att arenan i Kalinigrad också har stött på hinder. Där har det tidigare förarbetet av arenan visat upp brister.

Det, i samband med att organisatörer har granskats som ett resultat av ökade hatbrott i landet, något som har dubblats under de senaste två åren, får oss nu att hoppas att problem i Ryssland tas itu med snarast. För deras egen del, kommer de hoppas på att låta ”fotbollen sköta snacket”, med andra ord hoppas de att inre konflikter tystas ner i förmån för rapportering kring eventet. Redan i år hoppas arrangörer i Ryssland att det ryska herrlandslaget presterar på topp under EM-2016, något som skulle föra med sig god publicitet inför nästa VM. Ryssland möter England som deras första motståndare under EM.

supporters

 

Vadslagningsagenturer som Betway erbjuder oddsen 3.2-1 i deras chanser att vinna mot Roy Hodgsons trupp. För Sveriges del, som efter en tuff match mot Danmark tog sig in i EM, väntar en svår grupp med Belgien, Italien och Irland. Zlatan & co får oddsen 101-1 av Betway om deras chanser att ta hem EM-2016.

 

Inför VM-2018, kommer Sverige starta sina kvalmatcher först nästa år, då mot bland annat Frankrike och Holland. Men olika hemsidor ger olika odds. Det finns olika speciella fotbollsspelmarknader tillgängliga, och oddsen från Betway att Sverige tar hem turneringen i Ryssland om två år är 88-1. Zlatans framtid har visat sig oviss. Den här sommaren kan komma att bli den sista internationella fotbollsturneringen den svenska anfallaren deltar i. Under sin tid i landslaget har anfallaren hunnit delta i över hundra matcher, och dundrat in över 60 mål under en fantastisk karriär. Till vardags spelar Zlatan i PSG, ett kontrakt som löper ut under sommaren. Enligt Betway verkar det troligast att ett byte till engelska Manchester United kommer att ske.Leave a Reply