Brasilien – Nordkorea 2-1

Härliga överstegfintar, sambafotboll och många mål. Vi är många som har förhoppningar om att Brasilien ska bjuda på underhållande fotboll.

Bland med det första vi får se är överstegsfint följt av en tunnel och lite sambafotboll. Men efter de första minutrarna kommer glädjen av sig och jag börjar undra om Brasilien inte vet hur det ska komma igenom Nordkoreas kompakta försvar eller om de är för slöa för att springa tillräckligt mycket för att kunna dra isär Nordkoreas försvar.

Visst är Brasilien duktiga på att hålla i boll och trixa, men kan de trixa in bollen i mål? Inte i första halvlek i alla fall.

Men i andra halvlek hittar Maicon en liten lucka och ur en otroligt snäv vinkel gör 1-0 för Brasilien. Sedan verkar det släppa helt och 2-0 görs av Elano. Brasilien har hittat spelglädjen igen och skapar nu många chanser, avslutar därmed matchen med stil.

Nordkorea fick ett tröstmål av J. Yun Nam i den 90:e matchminuten.