Barnsligt och stökigt

Ett tråkigt sätt att beskriva en match på, men det är tyvärr det intrycket som finns kvar efter matchen är slut.

Chile var bäst de första 20 minutrarna och sedan jämnar det hela ut sig. Det är disciplinerat försvarsspel av Schweiz samtidigt som Chile försöker luckra upp deras försvar.

I den 31:a minuten blir Behrami utvisad. Detta var för att han hade ”armbågat” sin motståndare, förvisso viftade han armen lite för mycket som träffade motståndaren i ansiktet. Denna hjälpte till mycket och Behrami får rött kort för situation som inte borde ha varit mer än ett gult kort.

Under andra halvlek fortsätter Schweizarna att försvara sig bra trots att de var en man kort. Med 25 minuter kvar av matchen är motståndarna trötta och det börjar bli grinigt, mycket grinigt. Många gula kort delades ut i slutet och spelarna betedde sig som små barn när de tittade mot domaren.

Gonzalez nickar 1-0 för Chilen efter att Paredez tagit sig fram bra på kanten och lurat ut målvakten, mycket kylig pass.

Båda laget stora möjligheter att göra mål i slutet, närmast var Schweiz genom Derdiyok som hade som en straffspark att lägg in men missade mål. Matchen slutade 1-0 till Chile.