Argentisk uppvisning

Återigen skulle linjedomaren ha en plats i fokus, men denna gång för missad offside och inte för ett missat mål.

Argentinas 1-0 var en klar offside då Messi passade till Tevez, men linjedomaren missade detta och argentinarna var nu i ledningen. Dock var 2-0 målet inget som kunde ifrågasättas. Higuain snappar upp en dåligt slagen pass av den mexikanska försvararen tar sig fram och gör mål. Det var enbart 7 minuter mellan dessa målen.

Sedan sätter Tevez, mer eller mindre, spiken i kistan med sitt snygga distansskott som glider förbi Oscar Perez i det mexikanska målet.

Argentina blev såpass säkra på sig seger att de minskade sitt anfallande och bjöd därmed Mexiko in i matchen igen. Javier Hernandez tar fasta på detta och reducerar till 3-1 i 71:a minuten. Fler Mexikanska försök gjordes, men efter att klockan tickat på så blev det mer uppgivet och enklare för Argentina att försvara sig. Matchen sluter 3-1.

Argentina kommer att få möta Tyskland i kvartsfinal.