VM 2010 0

Archive for the ‘VM 2010’ Category

Nytt år och nya möjligheter

tisdag, januari 7th, 2014

God fortsättning kära läsare och tack för 2013! När ett nytt år kommer vill man gärna sätta lite nya mål och äventyr. Det behöver inte alltid vara något stort utan kanske bara en sådan enkel sak som att man minst ska åka iväg på 2 resor detta år. Mer än så behöver det faktiskt inte vara. Själva poängen är att man ska känna att man får en nystart och extra energi av sin nystart på sitt nya år.

De största sporthändelserna under 2014 kommer givetvis att bli fotbolls-VM i Brasilien och vinter-OS i Sotji. För oss är det självklart fotbolls-VM som är det största, men fram till dess kommer vinter-OS att vara ett mer än tillräckligt substitut, med Tre Kronor och alla de andra. 2014 ser ut att bli ett riktigt stort sportår.

För att komma ihåg alla dessa grejer, små som stora, sätt dig ned och skriv ned dem. På så sätt har du dem alltid kvar och du kan enkelt ta fram dem och titta på dem igen när du inte riktigt vet vart du ska börja.

Jeffrey Aubynn tippar Tips-SM

lördag, februari 5th, 2011

Jeffrey Aubynn tippar, tillsammans med MFF, Tips-SM.

Vad har du för taktik inför Tips-SM?
– Så många rätt som möjligt, finns inget annat!

Är du en van tippare?
– Det får jag nog säga att jag är.

>> Avspark för TIPS-SM

Vilken är din största tipsmerit?
– Vann 15 000 kronor på Bomben en gång, min bästa tipsmerit kanske kommer till helgen.

Vilket är ditt favoritlag i Premier League?
– Arsenal!

Har du något tips till dina fans och det svenska folket?
– Nej inte direkt.

Jeffreys rad

1 ) Newcastle-Arsenal, 2
2 ) Aston Villa-Fulham, 1 2
3 ) Everton-Blackpool, 1 X
4 ) Manchester C-West Bromwich, 1
5 ) Tottenham-Bolton, 1
6 ) Wigan-Blackburn, 1 X
7 ) Burnley-Norwich, 1 X
8 ) Nottingham-Watford, 1
9 ) Crystal P-Middlesbrough, 2
10) Leeds-Coventry, 1
11)Leicester-Barnsley, 1 2
12) Portsmouth-Derby, 1
13) Scunthorpe-Hull, 1 2

>> Avspark för TIPS-SM

Lite fotbolls sajter

tisdag, december 28th, 2010

Såhär i juletider har jag fullt upp så kommer inte hinna uppdatera fullt så mycket. Tycker därför ni kan kolla in de här fotbolls sajterna så länge!

www.fotbollsportal.se

www.matcherna.se

www.punktmarkering.se

fotbollsem-2012.se

Hoppas ni alla haft en bra ju och att ni får en bra start på det nya året!

VM är nu över men EM är runt hörnet

fredag, augusti 20th, 2010

VM är nu över för denna gång men nu börjar det bli dags och fokusera på EM kval och EM-2012. Tiden kommer gå ruskigt fort med kvalmatcher och diverse träningsmatcher  så fotbollen dör inte bara för att VM är över.

Vi har startat upp vår EM satsning med fotbolls-em2012.se , där vi kommer att diskutera alla kvalmatcher och senaste nytt angående spelare och tränare.

Sidan har redan startats upp med flera artiklar om den senaste utvecklingen inför EM-kvalet.

Jag hoppas vi ser er alla på vår nya sida!

Forlán vinner guldbollen

måndag, juli 12th, 2010

ForlánDiego Forlán vinner, välförtjänt, guldbollen för att han varit bäste spelare i VM 2010. Forlán var tätt följd av Wesley Sneijder och David Villa.

Vinnare av skytteligan blev Thomas Müller på 5 gjorda. Men då det fanns 3 spelare till på samma antal gjorda mål blev det målgivande passningar som avgjorde vem som stod som vinnare.

Thomas Müller blev även utsedd till turneringens bästa unga spelare då han var en stor anledning till att Tyskland vann bronset.

Spanien tar dubbeln!

söndag, juli 11th, 2010

För två år sedan blev Spanien europamästare och idag är de även världsmästare.

Matchen spelades med skicklig defensiv från båda lagen vilken ledde till att få chanser skapades. Dock var det en tuff match och innan denna var klar så hade mer än hälften av spelarna fått gult kort och dessutom hade ett rött kort delats ut.

Det var osäkert in i det sista om vilket lag som skulle stå som vinnare. Med mindre än 5 minuter kvar en den andra förlängningen frälser Iniesta hela det spanska folket med målet som kom att ge dem guldet.

Grattis Spanien till Guldet och stort grattis till Holland för deras fantastiska insats och ett bra VM!

Shakira avrundar VM 2010

fredag, juli 9th, 2010

Det återstår fortfarande 2 matcher innan medaljerna delas ut. Personligen hoppas jag på att detta blir en heleuropeisk tillställning, inte för att jag missunnar Uruguay och Forlán en medalj utan för att detta är en chans att visa att Europa är en fantastisk fotbollskontinent. Att se förra VM:s båda finallag åka ut direkt efter gruppspelet (Italien & Frankrike) + 4 europeiska lag och sedan 3 av 6 europeiska lag slås ut i åttondelen ger inte intrycket av Europa som en stark fotbollskontinent. Men de tre lag som tog sig vidare gick hela vägen.

På söndagen när allt är klart kommer bland annat Shakira att sjunga i en avslutning som sägs vara mer ungdomlig och tekniskt avancerad än öppningsceremonin.

Musikverk för Vuvuzela

torsdag, juli 8th, 2010

Vuvuzelan har nu blivit till skön musik. Kompositören Håkan Lidbo fick uppdraget av Sveriges Radio P2 att skriva ett musikverk för just vuvuzela. Nu är musiken klar och den uppföras i Klassisk förmiddag i P2 på fredag.

– Med det här musikstycket vill jag presentera vuvuzelan på ett mer nyanserat sätt än det oupphörliga surrandet som hörs i sändningarna från fotbolls-VM; som sensuellt jazzinstrument, som svängigt slagverksinstrument och som funkigt brassinstrument, säger kompositören Håkan Lidbo.

Stycket kommer även att framföras live av Håkan Lidbo och trumpetaren/vuvuzelaspelaren Martin Q Larsson i SVT:s studio på söndag, inför den direktsända finalen i fotbolls-VM.

− Musiken i P2 sammanfaller sällan med musikvalet under sportsändningar, så jag och Martin är extra glada att få framföra stycket i båda dessa sammanhang. Och självklart med tittarsiffror som vi inte är bortskämda med, säger Håkan Lidbo.

Sändningstider:
Vuvuzelastycket uruppförs i Klassisk förmiddag i P2, fredag 9 juli kl. 10.03.
Stycket framförs även live i SVT 2, söndag 11 juli kl. 19.30.
sverigesradio.se/p2

Orginalartikeln finner ni här

Snart smäller det!

tisdag, juli 6th, 2010

Om mindre än 6 timmar så är det dags för semifinal 1 mellan Holland och Uruguay, är det Robben eller Forlán som kommer att stå som segrare?

Att satsa på favoriterna har inte alltid funka så bra i detta VM då många stora fotbollsnationer är utslagna, men vill ändå hålla Holland som vinnare av denna match. De är lite snabbare och målfarligare än Uruguay och med Robben tillbaka så kommer de att stå som vinnare.

Ni kan lyssna på intervju inför matchen.

Köp din egenVuvuzela

lördag, juli 3rd, 2010

Laddad inför finalen? Då kanske du vill öka känslan genom att ha en egen Vuvuzela att blåsa i. Med denna magiska pinne kan du även vara mittpunkten på framtida fester. Köp den nu så du hinner få den till finalen!

>> Köp din Vuvuzela på CoolStuff.se

Slutspelet och finalerna

fredag, juni 25th, 2010

Nu ligger det uppe en del på VM-2010.se där ni kan följa vägen fram från gruppspelet till final. Denna sida finner ni här.

Barnsligt och stökigt

måndag, juni 21st, 2010

Ett tråkigt sätt att beskriva en match på, men det är tyvärr det intrycket som finns kvar efter matchen är slut.

Chile var bäst de första 20 minutrarna och sedan jämnar det hela ut sig. Det är disciplinerat försvarsspel av Schweiz samtidigt som Chile försöker luckra upp deras försvar.

I den 31:a minuten blir Behrami utvisad. Detta var för att han hade ”armbågat” sin motståndare, förvisso viftade han armen lite för mycket som träffade motståndaren i ansiktet. Denna hjälpte till mycket och Behrami får rött kort för situation som inte borde ha varit mer än ett gult kort.

Under andra halvlek fortsätter Schweizarna att försvara sig bra trots att de var en man kort. Med 25 minuter kvar av matchen är motståndarna trötta och det börjar bli grinigt, mycket grinigt. Många gula kort delades ut i slutet och spelarna betedde sig som små barn när de tittade mot domaren.

Gonzalez nickar 1-0 för Chilen efter att Paredez tagit sig fram bra på kanten och lurat ut målvakten, mycket kylig pass.

Båda laget stora möjligheter att göra mål i slutet, närmast var Schweiz genom Derdiyok som hade som en straffspark att lägg in men missade mål. Matchen slutade 1-0 till Chile.

Inte fått nog av Vuvuzelan?

måndag, juni 21st, 2010

I så fall kan du lyssna på Vuvuzela.fm som sänder dygnet runt under hela Vm.

Det small till flera gånger

söndag, juni 20th, 2010

Giganternas kamp i den andra omgången var definitivt Brasilien mot Elfenbenskusten, förväntningarna var höga. Och visst small det till flera gånger, men inte bara av den trevliga sorten.

Matchen startades lugnt med att båda lagen mest ”kände på varandra”. Men i den 25:e minuten höjdes tempot då Luis Fabiano kom in från kanten och dundrade in 1-0 i nättaket. Brasilien hade fått den starten de önskade.

Nu spelade brassarna mer avslappnat och skapade fler chanser samtidigt som ivorianerna inte hade tappat modet.

Luis Fabiano är även huvudperson när Brasilien drygar ut sin ledning, men hans armar hade tyvärr en allt för stor roll i detta. Vid första nedtagningen används armen för att få bollen med sig, sedan lobbar Fabiano snyggt över den uppvaktande backen samt att ännu en back lobbas över men även då används armen för att plocka ner bollen. Sedan var det ”bara” för Fabiano att näta. Döm själv genom att titta på filmsekvensen längst ner.

I andra halvlek smäller det sedan till igen, Elano gör 3-0 i den 62:a minuten. Trots detta så ger inte ivorianerna upp och i 79:e minuten nickar Drogba snyggt in reducering till 3-1.

Sedan kommer den otrevliga smällen. Kaká trycker upp armbågen i bröstet på XX som väldigt hjälpsamt ramlar omkull och håller sig för ansiktet. Detta utlöser ett mindre tumult där många upprörda spelare samlades i klungor, det var mest tur att inget direkt bråk utlöstes. Kaká för sitt andra gula kort för kvällen och visas av planen.

Brasilien vinner matchen med 3-1

Vinst för säkert Paraguay

söndag, juni 20th, 2010

Både Paraguay och Slovakien spelade 1-1 i sina första matcher, men då mot olika svåra motståndare. Slovakien kryssade mot Nya Zeeland och Paraguay mot Italien.

Den som började matchen bäst var Paraguay som har de flesta chanser och styr lite spelet.

I den 27:e matchminuten slår Lucas en briljant pass till en löpande Vera som slår en yttersidan direkt, trots hård uppvaktning och ger Paraguay ledningen med 1-0.

Riveros slår spiken i kistan och gör 2-0 för Paraguay.

-Det första målet kom när vi spelade som bäst. Det andra målet gjorde oss lugna, sammanfattar Vera.

Intensiv & målrik match

fredag, juni 18th, 2010

Slovenien stärkta efter vinsten mot Algeriet så jagar nu de även vinst mot USA. Och det börjar bra då Birsa gör 1-0 för Slovenien i den 13:e matchminuten.

Emot slutet av halvleken så är USA heta och skapar många bra anfall som sånär resulterar i en kvittering. Men istället blir det Slovenien som gör nästa mål och genom genom Ljubijankic som är fri med målvakten.

USA får en bra start på andra halvlek då Landon Donavan reducerar till 2-1 och gör detta snyggt.

Kvittering av Bradley i 81:a minuten, han blir serverad en snygg nick som han sätter över målvakten i Slovenien.

Avblåst för tveksam frispark då USA lyckas slå in bollen på en frispark. Borde nog ha varit ett ledningsmål för USA.

En spännande match med många oväntade situationer, men ett ganska rättvist slutresultat med 2-2.

Mexiko straffar Frankrike

torsdag, juni 17th, 2010

Frankrike var en besvikelse i första matchen, många duktiga spelare men det skapades inte mycket. Tyvärr startar matchen på samma sätt och det är Mexko som är det något bättre laget.

Andra halvlek är ganska händelselös. En lång pass med en misstänkt offside, men Javier Hernandez kommer helt fri och rundar målvakten. I den 64:e matchminuten leder Mexiko med 1-0.

I den 78:E minuten döms straff för Mexiko. Blanco tar en lång ansats, lägger  den i västra stolproten och det är 2-0 Mexiko.

En helt rättvis seger för Mexiko, Frankrike spelade alldeles för dåligt och nu riskerar att åka ur VM.

Grekland vinner pga rött kort?

torsdag, juni 17th, 2010

Lagerbäck har haft stora förväntningar på sig i sin roll som förbundskapten, vinst i VM är det som gäller. Grekerna har hittills aldrig gjort mål i VM och om det ska finnas någon chans att gå vidare till slutspel så är det dags att leverera.

I matchminut 14 får Nigeria en frispark. Kalu Uche lägger bollen perfekt som går förbi alla kandidater till att 1-0 nigeria 15:e minuten frispark  gör det. Går förbi alla som möjligtvis nicka och målvakten blir helt överraskad och det blir 1-0 till Nigeria.

I den 33:e matchminuten får Kaita hjärnsläpp och måttar en spark mot grekisk spelare. Helt onödigt och naturligtvis rött kort, Nigeria spelar nu med 10 man.

Nu pressar Grekland på då de ser sin chans. Fantastik räddning av Enyeama, Nigerias målvakt på bra chans av Grekland. Men i den 44:e minuten får till och Enyeama se sig besegrad då Salpingidis kvitterar och det står nu 1-1.

Under andra halvlek får Enyeama göra flera mirakelräddning men ett litet misstag och Torosidis för 2-1 till Grekland. Grekerna fortsätter att skjuta mycket i jakten på att kunna avgöra matchen.

Nigerianerna kämpar väl för att försöka få till en kvittering utan framgång. Man kan fråga sig hur matchen skulle ha sett ut om Kaita inte skulle ha dragit på sig det röda kortet.

Lagerbäck är nu under ännu mer press, men det är ännu inte kört om Nigeria vinner sin match och Grekerna förlorar mot Argentina så är Nigeria vidare på bättre målskillnad.

Brasilien – Nordkorea 2-1

tisdag, juni 15th, 2010

Härliga överstegfintar, sambafotboll och många mål. Vi är många som har förhoppningar om att Brasilien ska bjuda på underhållande fotboll.

Bland med det första vi får se är överstegsfint följt av en tunnel och lite sambafotboll. Men efter de första minutrarna kommer glädjen av sig och jag börjar undra om Brasilien inte vet hur det ska komma igenom Nordkoreas kompakta försvar eller om de är för slöa för att springa tillräckligt mycket för att kunna dra isär Nordkoreas försvar.

Visst är Brasilien duktiga på att hålla i boll och trixa, men kan de trixa in bollen i mål? Inte i första halvlek i alla fall.

Men i andra halvlek hittar Maicon en liten lucka och ur en otroligt snäv vinkel gör 1-0 för Brasilien. Sedan verkar det släppa helt och 2-0 görs av Elano. Brasilien har hittat spelglädjen igen och skapar nu många chanser, avslutar därmed matchen med stil.

Nordkorea fick ett tröstmål av J. Yun Nam i den 90:e matchminuten.

Elfenbenskusten – Portugal 0-0

tisdag, juni 15th, 2010

På förhand tippad som den roligaste öppningsmatchen för grupp under detta VM och förväntningarna har varit höga.

Ronaldo har halvlekens bästa chans med en stolträff från 30 meters avstånd. Båda lagen springer mycket, jobbar hårt men försvarar sig framgångsrikt. Noll noll efter första halvlek är ett ganska självklart resultat.

Ivorianerna med sin styrka och teknik tar kommando i starten av den andra halvleken. Men portugiserna arbetar sig metodisk tillbaka in i matchen samtidigt som ivorianerna tappar i tempot. Trots att båda tränarna gör offensiva byten så skapas inte så många chanser och matchen slutar 0-0 vilket är ett ganska rättvist resultat.

Nya Zeeland – Slovakien 1-1

tisdag, juni 15th, 2010

Nya Zeeland inleder friskt halvleken och skapar några chanser. Slovakien börjar segt, men får upp tempot och är efter 15 minuter med i matchen. Båda lagen kör hårt och skapar chanser, rolig fotboll och en intressant halvlek.

Efter enbart 5 minuters spel så tar Slovakien ledning genom Vittek´s snygga mål.

Nya Zeeland jagar en kvittering, men får som bäst till en nick som missar målet och blir till en inspark.

På övertid lyckas Nya Zeeland, genom Reid, få till en kvittering och ett rättvist resultat med oavgjort.

Italien – Paraguay 1-1

måndag, juni 14th, 2010

Italien har, som förväntat, ett stort bollinnehav men de har inte skapat mycket chanser. Paraguay får ”låna” bollen ibland, men gör inte mycket med denna. Så det blev en stor överraskning när Alcaraz är högst uppe i luftrummet och nickar in 1-0 för Paraguay på en snygg och intränad frisparksvariant.

Efter en hörna i den 63:e minuten så reducerar De Rossi till 1-1. Båda lagen spelar en organiserad fotboll, men inga vassa chanser skapas efter Italiens reduceringsmål. Oavgjort är ett ganska rättvist resultat.

Japan – Kamerun 1-0

måndag, juni 14th, 2010

En trevande inledning från båda lagen gör att det blivit en ganska händelsefattig halvlek. Ett något större spelövertag för Kamerun, men inga tydliga målchanser skapas.

Det är först i den 38:e minuten då Honda gör 1-0 för Japan som den första heta målchansen dyker upp. En bra utdelning för Japan.

Andra halvlek är tyvärr lika ointressant som första, Japan sköter sig försvarsmässigt och vinner en ganska tråkig match.

Holland – Danmark 2-0

måndag, juni 14th, 2010

Inte helt oväntat så äger Holland boll mest i denna halvlek och styr spelet, men inga heta chanser har ännu presenterats. Danmark spelade lite bättre emot slutet av halvleken.

Efter bara 35 sekunder in i andra halvlek så gör Poulsen självmål. Vid en hörna nickar han bollen i ryggen på medspelare som sedan går stolpe in.

Matchbilden skiljer sig inte nämnvärt från 1:a halvlek, Holland äger mest boll men få rena chanser skapas.

I den 85:e matchminuten så gör Kuyt 2-0 för Holland efter returen på Elia´s stolpskott.

En rättvis vinst, men en liten besvikelse att inte Holland kunde vara mer effektiva.

Tyskland – Australien 4-0

söndag, juni 13th, 2010

Matchen rivstartar med en dubelmålchans för Australien från en hörna. I den 8:e minuten tar Tyskland ledningen genom ett stenhårt skott från Lukas Podolski. Miroslav Klose utökar Tysklands ledning till 2-0 i den 27:e minuten.

En fartfylld halvlek med många chanser för båda lagen, men Tyskland är ändå det bättre laget och leder rättvist efter den första halvleken.

Tyskland startar andra halvlek med full fart och Australien har svårt att hänga med. I 56:e minuten blir detta tydligt då Tim Cahill drar på sig ett rött kort och Australien får spela resten av matchen en man kort.

Thomas Müller utökar Tysklands ledning till 3-0 i 68:e minuten. Cacau gör det 4-0 i 71:a  minuten.

En mycket rättvis vinst för Tyskland som spelar fenomenalt.

Serbien – Ghana 0-1

söndag, juni 13th, 2010

En rolig och händelsefylld första halvlek där Serbiens alla finuerliga frisparksvarianter är den stora behållningen. Ghana spelar ett individuellt skickligt spel medan Serbien har ett bra lagspel.

Öppen match i den andra halvleken där båda lagen visar starkt intresse för att ta poäng genom sina kämparinsatser.

Lukovic drar i 74:e minuten på sig sitt andra gula kort och blir därmed utvisad.

Straff för Ghana i 83:e minuten som Gyan enkelt sätter.

Inte ett helt rättvist slutresultat, men det är tillfälligheterna som avgör.

Algeriet – Slovenien 0-1

söndag, juni 13th, 2010

Första halvlek kan sammanfattas med ett ord; felpass. Många dåliga passningar vilket också gör detta till den sämsta halvleken hittills i VM. Tur att några målchanser skapades annars hade den fått ännu sämre betyg.

Andra halvlek tar vid där första slutade, fortsatt dåligt spel. Algeriet spelar en man kort då Ghezzal drar på sig sitt andra gula kort.

I den 80:e matchminuten tar Slovenien ledningen genom Koren som har hjälp av en målvaktstavla. Inte helt oväntat att ett misstag är det som avgör matchen och inte en bra insats.

England – USA 1-1

lördag, juni 12th, 2010

England öppnar i ett rasande tempo med Gerrads 1-0 mål redan i den 5:e matchminuten. En målvaktstavla av Englands Green i 40:e matchminuten ledde till en kvittering för USA. En annars ganska händelselös första halvlek.

Tidigt i andra halvlek får Heskey ett friläge som den amerikanska målvakten räddar. Green får lite upprättelse i den 65:e minuten då han gör en fin räddning på Altidore´s skott.

En välspelad match, men inte direkt så spännande att titta på. Ett ganska rättvist slutresultat med 1-1.

Argentina – Nigeria 1-0

lördag, juni 12th, 2010

Efter en stark öppning av Argentina så tar laget ledning via Heinze i 6:e minuten. Men Nigeria arbetade sig sakta in i matchen och skapar en del möjligheter under andra halvlek även fast de vassa avsluten inte riktigt infinner sig. Argentina jobbar inte lika hårt efter 1-0 målet, men blixtrar ändå till med några bra chanser.

Argentina går ut lite hårdare i 2:a halvlek och styr matchen medan Nigeria blir tillbakapressat. Många fina lägen som inte förvaltas lika väl. Lagerbäck gör taktiska byten för att få ett mer offensivt Nigeria, men det räcker inte hela vägen.

En rolig och spännande match som borde ha resulterat i fler mål för båda lagen, med en helt rättvis seger för Argentina.

Sydkorea – Grekland 2-0

lördag, juni 12th, 2010

I första halvlek så tar Sydkorea ledningen med 1-0 i 36:e minuten genom Lee. Detta efter att Sydkorea fått styra matchen och Grekland har haft otroligt svårt att komma till avslut.

Andra halvlek startar på samma sätt som första där Sydkorea får styra. Det straffar sig då Park snor åt sig bollen och gör mål i 52:a minuten.

Den sista kvarten börjar Grekland att skapa några fler chanser, men få av dessa var tillräckligt tillräckligt vassa för att bli farliga.

Sydkorea vinner helt rättvist mot ett tung och långsamt Grekland.

Resultat Grupp A dag 1

fredag, juni 11th, 2010

Sydafrika – Mexiko 1-1
Ett rättvist resultat efter 2 jämna halvlekar där matchen tände till i andra halvlek och då båda målen producerades.

Frankrike – Uruguay 0-0
En ganska tråkig och uddlös match där Uruguay spelade avvaktande i början men långsamt jobbade in sig i matchen. Dock satte ett rött kort stopp för detta och Frankrike fick press utan att bli allt för farligt.

Sydafrikanare optimistiska om sina chanser

fredag, juni 11th, 2010

Sydafrikanerna är väldigt optimistiska om att deras lag, Bafana Bafana, ska nå slutspel under VM.

Detta enligt de undersökningar som FIFA gjort under maj. Fotbollsfebern har verkligen tagit fart i Sydafrika och detta med en stark optimism.

Hela 92 procent av de tillfrågade tror att VM kommer att bli en succé och 86 procent väntar ivrigt på att VM ska starta.

Hur VM i Sydafrika kommer att bli ihågkommet återstår att se, men vi vet med säkerhet att 100% av redaktionen har längtat till VM i 2,5 år (sedan sajten startades) och att detta kommer att bli 30 underbara dagar.

Nu startar snart VM!

Danske VM sang

torsdag, juni 10th, 2010

Hoppas att Danmark är lite mer vassare och rappare än deras vm-låt, annars får de nog svårt i VM. Heja Danmark?

Sista chansen att tippa om $100 miljoner

tisdag, juni 8th, 2010

Om 2 dagar är det spelstopp för Titan Bets stora tävling där du kan vinna 100 miljoner dollar. Du tippar hur alla 64 matcher, som spelas, kommer att sluta.

På VM-2010.se har kört en artikelserie där vi titta på denna tävling och även tippat vårt eget resultat för dessa 64 matcher. Artiklarna finner ni här:

>> Tippa hela VM och vinn $100 miljoner, http://titanbet.com

Ta nu sista chansen att vara med i denna stora tävling!

Enda svensken i VM

fredag, juni 4th, 2010

Domare Martin Hansson är en av få svenskar som får åka till VM-slutspelet i Sydafrika. På SVTPLAY.se har han givit en intervju om hur det är att dömma på hög internationellt nivå.

Så går kvarts-, semi- och finalen i VM

torsdag, juni 3rd, 2010

Kvartsfinalerna
Frankrike – England 1-2 (e. str.)
Tyskland – Argentina 0-1
Kamerun – Brasilien 0-2
Italien – Elfenbenskusten 2-1

Semifinalerna
England – Argentina 0-1
Brasilien – Italien 0-1

>> Tippa hela VM och vinn $100 miljoner, http://titanbet.com

       

Bronsmatch
England – Brasilien 2-0

Finalmatch
Argentina – Italien 3-1

VM-guldet går till…

Det går att sammanfatta resten av slutspelet med tre ord. Erfarenhet väger tyngre än entusiasm. Englands uppgång och fall. Och vad kan stoppa en Maradona med guldvittring?

England undvek straffavgörande mot Ghana i åttondelsfinalen. Men efter 1-1 mot Frankrike efter ordinarie tid och förlängning står de nu där igen. Frank Lampard och Steven Gerrard som missade varsin straff vid VM 2006. Vågar de skjuta sin straff eller avstår de? Svaret blir att både Lampard och Gerrar sätter sina straffar. England vinner och har brutit sin stora förbannelse vad gäller straffsparkar under stora turneringar.

Tyskland är på väg att målas upp som VM-favorit efter stabilt spel i gruppspelet och åttondelsfinalen. Men mot Argentina i kvartsfinalen är det inget snack om att Argentina ska ta sig till semin. Visserligen blir det bara 1-0, men Argentina vinner fullt rättvist. Uppstickarnationerna från Afrika, Kamerun och Elfenbenskusten får gigantiskt stöd av publiken i kvartsfinalerna. Men det räcker inte. Brasilien slår ut Kamerun ganska enkelt, och även Sven-Göran Eriksson får tacka för sig. Italien visar att rutin och erfarenhet väger tyngst och vinner med 2-1.

Inför semifinalen ligger nästan allt fokus på England – Argentina. Länderna som ständigt stått i rivalitet med varandra. Alla känner till Maradonas handsmål mot England vid VM 1986, nu står Maradona som förbundskapten. Vid VM 1998 blev England utslaget av Argentina och David Beckham uthängd efter sitt röda kort i matchen. Revanschen kom 2002 i dödens grupp tillsammans med Sverige, där England slog ut Argentina. Nu möts de igen i en helt avgörande match. England kommer stärkta av straffsegern mot Frankrike och är det bättre laget i den första halvleken. Men Argentina tar kommandot i den andra halvleken och efter en dryg timmes spel gör Diego Milito matchens första och enda mål. England utslaget av Argentina.

I den andra semifinalen visar Italien återigen prov på taktisk kyla. Brasilien för matchen och skapar de vassaste chanserna. Men Buffon storspelar och Italien är farliga i sina omställningar. Just på en sådan kontring får Pazzini bollen i djupled och klipper till ett stenhårt skott förbi Julio Cesar. 1-0 till Italien som blir matchens enda mål.

Väl i bronsmatchen och finalen gäller devisen – hungrigast vinner. England vill inte bli utan medalj i ytterligare ett mästerskap utan maler ned Brasilien med 2-0. Englands första medalj i ett stort mästerskap sedan EM-bronset 1968 och VM-guldet 1966. Wayne Rooney hyllas som segerorganisatör efter ett mål och en assist.

>> Tippa hela VM och vinn $100 miljoner, http://titanbet.com

       

Finalen blir också ganska entydig. Argentina med guldvittring släpper inte greppet mot ett ganska nöjt Italien. Diego Maradona har lovat att springa naken igenom Buenos Aires om Argentina vinner guld, och det blir han tvungen att göra sedan laget vunnit VM-finalen med 3-1. Efter matchen säger Diego Maradona att Lionel Messi är världens bästa spelare genom tiderna. Även Diego Milito hyllas efter ytterligare ett mål som gör att han vinner VM:s skytteliga.

Tippa VM och vinn $100 miljoner

onsdag, april 21st, 2010

Titan Bet har lanserat en väldigt spännande tävling som heter Million Dollar Mania där du har möjlighet att vinna 100 miljoner dollar!

Du ska tippa alla 64 matcher som spelas i VM i Sydafrika, och då med ett upplägg liknande stryktipset. Du tippar om ”hemmalaget” vinner, om det blir oavgjort eller om ”bortalaget” vinner sin match. Den som får 64 rätt vinner $100 miljoner, om ingen får 64 rätt så får personen som ligger närmast 64 rätt 1 miljon dollar.

Det är gratis att delta i själva tävlingen att tippa 64 matcherna, men du måste dock registrera och lägga in 10 dollar (ca 70 kr) på Titan bet. Men 70 kr är det värt att betala för att tävla om 100 miljoner dollar.

De har ett smart grafisk upplägg där du får se tabellen efter hand du klickar i vem som vinner matchen eller om det blir oavgjord och om 2 lag hamnar på samma poäng, vem som placerar sig bäst (se bild längst ner).

Kampanjsidan är på engelska, detta då språken på Titan bet, just nu, är på engelska, spanska & franska. Dock framgår det tydligt & enkelt vilka krav som gäller för att kunna vara med och tävla om $100 000 000.

Följande gäller för att vara med och tävla:

  1. Besöka kampanjsidan och registrera dig där samt tippa matcherna (klicka här!)
  2. Klicka på länken i bekräftelsemejlet som du får (detta för att ”VM-konto” ska bli giltigt). Skulle du inte få något mejl så kontakta supporten på support@titanbet.com
  3. Besök Titan Bet och registrera ett konto där du lägger in minst $10
  4. Spelar på valfri match för valfri summa på Titan Bet (klicka här för att komma till Titan bet)

>> Registrera din tippning här!

Du kan ändra i din tippning ända fram till spelstopp som är 10 juni då VM startar. Det är bara att logga in och göra ändringarna. Skulle du tappa bort ditt lösenord så kan du alltid skicka efter ett nytt.

När du registrerar dig för att tippa så måste du ange ditt namn utan åäö då deras system inte klarar av dessa bokstäver. Men det är ändå väldigt smidigt att registrera sig både på ”VM-kontot” samt på Titan Bet, jag hade inga problem med detta. Skulle det uppstå bekymmer så har de support som du kan mejla eller ringa till.

Vi på VM-2010.se kommer att producera en serie artiklar kring denna stora tävlingen, först ut är en artikel om Titan Bet och vilka de är. Sedan kommer vår fotbollsexpert Andreas att analysera samtliga grupper och ge sina tips på resultat. Vidare kommer även Andreas att gå igenom alla matcher i slutspelet.

Lycka till med ditt tippande! Om du tror att du har den vinnande raden så mejla gärna in på redaktionen@vm-2010.se . Vi kommer att posta ett urval av era tips efter att vår expert har givit sin åsikt.

Anders Granström
anders@vm-2010.se

Sista minuten biljetter till VM 2010

fredag, april 16th, 2010

Nu har alla VM-entusiaster sista chansen att köpa biljetter till VM i Sydafrika. FIFA släppte information om att en halv miljon biljetter kommer att bli tillgängliga att ansöka om att få köpa. Mer information om släppet kan du läsa om på FIFA´s hemsida.

Du ansöker på FIFA´s hemsida om att du vill köpa biljetter. Sedan lottas det ut möjligheten att få köpa biljetter bland alla intresseanmälda. För att anmäla ditt intresse så kan du klicka på bilden, eller på länken här.

5 vm-tävlingar för dig

torsdag, april 8th, 2010
  1. Visa ger dig möjligheter att vinna biljetter till vm-finalen
  2. Betway lottar ut en lyxresa bland de som spelar hos dem
  3. Betsson lottar ut Drömresan, för varje 50 kr du satsar får du 1 lott
  4. Continental & Dackteam.se har en bromstävling där du kan vinna biljetter till VM
  5. Rexona bjuder in dig att tippa resultat i VM där du kan vinna ett fussball-spel

Lycka till och hoppas att ni vinner något!

Vinn biljetter och resa till VM-2010!

söndag, mars 28th, 2010

Betsson ger nu dig möjligheten att vinna en drömresa för 2 till fotbolls-vm i Sydafrika i sommar. Totalt värde för drömresan är ca 80 000 kr.

Vad behöver man göra? Registrera sig hos Betsson och satsa minst 50 kr på ett bet (dvs satsa minst 50 kr på resultatet på en match). För varje sådan 50 kronors bet du gör så får du en ny lott i tävlingen. Så principen är att ju mer du satsar, desto större chans har du.

Med tanke på hur svårt det vanligtvis är att skaffa sig en biljett till VM (läs om det här) och nu ännu svårare när Sverige inte kvalade in till VM, så är det egentligen inte så mycket sämre odds att få tag i biljetter genom Betsson-tävlingen.

>> Klicka på bannern ovan för att registrera dig och då kunna vara med och tävla om drömresa till VM!

Spanien vinner VM 2010

torsdag, februari 4th, 2010

Efter en finalmatch mot Brasilien står regerande europamästarna som vinnare.
Detta tror iaf 184 personer som har röstat på vem som vinner VM 2010, nästan 44% ser Spanien som vinnare.

Med sin starka insats i EM 2008 och efter att ha gått obesegrad igenom  vm-kvalet så har Spanien definitivt seglat upp som en av favoriterna inför sommarens VM i Sydafrika. Dock går det aldrig att räkna bort de sydamerikanska lagen som Brasilien & Argentin eller de starka europeiska lagen som Tyskland, Italien och Holland.

Vem som står som vinnare ser vi om ca 5 månader. Om du vill kan du alltid redan nu satsa en slant på alternativet hos något spelbolag.

Grupperna A-H för VM 2010

lördag, december 5th, 2009

Nu är alla grupper klara för spelet i fotbolls-VM 2010 i Sydafrika.  Lättaste gruppen är nog C (där England är klara favoriter), D (Där Tyskland är favoriten) & F (Där Italien är favoriten). Tuffaste och jämnaste grupperna är B, G & E. Klicka här för VM-tabellen.

Här finner du samtliga grupper;

Grupp A
Sydafrika
Mexico
Uruguay
Franrike

Grupp B
Argentina
Nigeria
Sydkorea
Grekland

Grupp C
England
USA
Algeriet
Slovenien

Grupp D
Tyskland
Australien
Serbien
Ghana

Grupp E
Holland
Danmark
Japan
Kamerun

Grupp F
Italien
Paraguay
Nya Zeeland
Slovakien

Grupp G
Brasilien
Nordkorea
Elfenbenskusten
Portugal

Grupp H
Spanien
Schweiz
Honduras
Chile

10 lag klara för VM

onsdag, september 30th, 2009

Kvalet närmar sig sitt slut, bara några månader kvar och då är redan 10 lag klara.

I det sydamerikanska kvalet har Paraguay & Brasilien säkrat sin plats.

Spanien, England och Holland är klara i Europa.

I asiatiska kvalet så 4 av 5 lag klara, nämligen Australien, Japan, Sydkorea och Nordkorea.

Ghana är det enda Afrikanska laget, utöver arrangören Sydafrika, som är redo för VM 2010.

120 000 gratisbiljetter till VM-2010

fredag, augusti 14th, 2009

Detta är första gången någonsin i ett fotbolls-VM som det delats ut fribiljetter ut till matcherna. Det är fattigdomen i arrangörslandet Sydafrika som fått Fifa att ta detta beslut.

Fifas första steg var att reducera biljettpriset för sydafrikaner till ca 150 kronor. Utländska besökare får betala ca 700 kronor. Men då arbetslösa och hårt arbetande inte har råd så fattade Fifa beslutet att dela ut gratis matchbiljetter.

Nu ska främst de som arbetar med utbildning  och sjukvård få ta del av fribiljetterna. De stora sponsorerna är de som får stå för generositeten.

Nordkorea klar för VM 2010

torsdag, juni 18th, 2009

NordkoreaNordkorea är det 5:e laget att kvala in till Fotbolls-VM i Sydafrika.

I och med detta så är den asiatiska kvalet avslutat. Det som återstår är att Saudi Arabien spelar mot Bahrain om en möjlighet att kvala mot Nya Zeeland (vinnare i det Oceaniska kvalet). Vinnare i den senare matchen kommer att få delta i det kommande VM:et.

Första europeiska laget klart för VM

fredag, juni 12th, 2009

Holland är det 1:a europeiska lag att kvala in sig till fotbolls-vm i Sydafrika om 1 år och det 4:e laget totalt.

Tidigare har Japan, Australien och Sydkorea avancerat.

365 dagar kvar till VM

torsdag, juni 11th, 2009

VM 2010Idag är det exakt 365 dagar kvar till VM i Sydafrika 2010.

Premiären sker i Johannesburg 11 juni 2010, och de som spelar i premiärmatchen återstår att se (då dessa ej lottats ännu).

Sydafrika är det första afrikanska land att arrangera detta evenemang.

Fotbolls-VM står utan säkerhetsbolag

torsdag, maj 21st, 2009

Världens största säkerhetsföretag, G4S, skulle ha ansvarat för säkerheten vid fotbolls-VM i Sydafrika sommaren 2010. Men företaget hoppar nu av uppdraget och kritiserar VM-organisationen som bristfällig.

Världens största säkerhetsföretag, G4S, skulle ha ansvarat för säkerheten vid fotbolls-VM i Sydafrika 2010. Men med lite mer än ett år kvar till mästerskapet hoppar G4S av uppdraget — detta på grund av oro över turneringens organisation men också på grund av säkerheten i landet.

— Vi kommer inte att vara involverade, eftersom vi inte tror att säkerheten kommer kunna bli tillräckligt bra. Organisationen är inte tillräckligt stark, och Sydafrika är ett osäkert land, i klass med Irak och Afghanistan, säger företagets vd Nick Buckles.

Kritiken slås tillbaka av turneringschefen Danny Jordaan.

— Sydafrika har arrangerat 146 stora evenemang på ett säkert sätt, och så kommer det bli även med fotbolls-VM, säger han.

Komersiella rättigheter till VM 2010 är värda $3,4 miljarder

lördag, maj 2nd, 2009

dollarFifa har bekräftat att de kommersiella rättigheterna till VM 2010 såldes för totalt $ 3,4 miljarder, gigantiska 30% mer än den förra turneringen för två år sedan.

Även om detta är 30% mer än VM i Tyskland så räknar FIFA med en fortsatt ökning och att rättigheterna för VM i Brasilien 2014 kommer att säljas för 3,7 miljarder dollar.

Även om inga beräkningar har gjorts ännu, så kan du föreställa dig hur lätt dessa siffror kommer att besegras om fotbollen återgår till sitt andliga hem, England, i 2018 (var VM 2018 spelas är ännu inte avgjort).

Anders Granström
anders@vm-2010.se

Titta på fotbolls-VM i din mobiltelefon!

måndag, april 27th, 2009

Se fotbolls-vm i mobilenOm du inte är en av de få lyckliga hundratusen som kommer att titta på VM live i Sydafrika nästa år så behöver du inte oroa dig. Det kommer nämligen att finnas en chans att kunna titta på fotboll, eller klipp i alla fall, från vm-matcherna.

FIFA TV direktör Niclas Ericson säger att den nya mobila visningsalternativ riktas specifikt på supportrar som inte har tillgång till en TV när matchen är igång.

”Inte alla kan komma åt en TV-skärm när matcherna spelas. Därför har vi utarbetat ett sätt att säkerställa att matcher, resultat och uppdateringar kommer att finnas tillgänglig på mobiltelefoner. Detta är en stor innovation och vi tror att det kommer att kommer att tas väl emot, säger han.

Anders Granström
anders@vm-2010.se