Kommande VM 0

Archive for the ‘Kommande VM’ Category

Sverige-Portugal

fredag, november 15th, 2013

Ikväll möts Sverige-Portugal i en spännande playoff-match. Det blir bortamatch för Sverige vilket innebär att det blir en tuff match, då Portugal är ett väldigt vasst lag och speciellt på hemmaplan. Vilka tror ni vinner kvällens match?

Mycket på gång i fotbollsvärlden

måndag, september 17th, 2012

Att det inte är mycket som händer på fotbollsfronten nu när EM är över är verkligen att ljuga. Sanningen är att det är en hel del saker som händer just nu inom världens största sport. Till exempel har nu kvalet till fotbolls-VM dragit igång för de europeiska länderna. Resterade delar av världen har redan hållit på ett bra tag, men på grund av att EM gick av stapel i somras så har man inte börjat förrän nu. Sverige har hittills bara spelat en match, som var mot Kazakstan i förra veckan på hemmaplan. Matchen slutade med vinst till Sverige och inom en månad är det dags för nästa match.

Även på damsidan händer det en hel del. Just nu så håller kvalet till dam-EM på att avslutas och redan nu är fyra av de kvalade lagen klara för EM. En sak som denna gång gör EM ännu mer intressant är att Sverige är värdnation och även direktkvalificerade till att vara med. Så nästa sommar kommer fotbollens blickar att vändas mot vårat avlånga land!

Självklart så är det inte alltid så att det händer väldigt mycket inom fotbollens värld. Till exempel så brukar andra idrotter att dominera under vinterperioden. Någonting annat som dock alltid är aktuellt är andra spel av olika slag, såsom till exempel poker, slots och gambling. Faktum är att det finns ju faktiskt en liten koppling mellan dessa spel och sportens värld. Detta främst eftersom man kan satsa pengar på matcher inom de flesta sporterna.

Obama vill att USA arrangerar Fotbolls-VM

söndag, januari 17th, 2010

USA:s president Barack Obama har uppmanat FIFA att starkt överväga ett amerikanskt erbjudande om att vara värd för VM i fotboll under 2018 eller 2022, rapporterar CNN.

USA:s President, Barack Obama, är väldigt angelägen om att få arrangera VM  i fotboll 2018. På möte i Vita huset med Sepp Blatter (FIFA:s president) talade presidenten om sin övertygelse om att öka intresset för sporten i USA skulle ett VM kunna bidra till.

Dock sa Sepp Blatter, under en presskonferens, att han är skyldig att vara opartisk till alla de 11 länder som vill ha värdskapet under 2018 men bekräftar att Barack Obama hade vädjat till honom. FIFA-presidenten sa också att han var imponerad över Obamas skicklighet med en fotboll då de två tidigare under dagen hade sparkat boll med varandra.

Senast USA stod som värd för fotbolls-VM var 1994 då Sverige hade ett historisk VM-år och det svenska landslaget tog brons.

Qatar vill ha VM 2022

söndag, maj 17th, 2009

QatarQatar kan komma att bli den första nationen i Mellanöstern att arrangera ett fotbolls-VM. Under söndagen (17:e maj) tillkännagav, slutgiltigt, emiratet på Arabiska halvöns nordkust att landet söker om fotbolls-VM 2022.

– Det första världsomfattande sportevenemanget i Mellanöstern skulle ge möjlighet till förståelse och enighet mellan arabvärlden och väst, säger shejk Mohammed bin Hamad bin Khalifa al-Thani, kampanjens president.

Övriga sökanden är Korea, Tjeckien, Australien, Belgien & Nederländerna, England, Indonesien, Japan, Mexiko, Ryssland, Spanien & Portugal samt USA.